Гл. инспектор Илиев поясни, че доброто взаимодействие с РУО -

...
Гл. инспектор Илиев поясни, че доброто взаимодействие с РУО -
Коментари Харесай

Полиция загражда учебните заведения във Варна


Гл. контрольор Илиев разясни, че положителното взаимоотношение с РУО - Варна дава опция на чиновници на ОДМВР – Варна да вземат участие в просветителния развой на децата интензивно посредством другите си инициативи - беседи с учениците - от най-малките до най-големите и припомняне на главните правила за безопасност; програмата на Министерство на вътрешните работи " Детско полицейско ръководство ", която следва да започва за повторно и ще обхване разнообразни учебни заведения и класове; особено проведените срещи на полицейски чиновници с учениците от 11 и 12 клас, на които следва да придобият дееспособност или са млади водачи, и онагледяването на рискови обстановки и ПТП, съпроводено с полемики по тематиката безвредно държание на пътя. Той не пропусна и една нова самодейност на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна, осъществена с поддръжката на Община Варна, засягаща най-малките деца от 1 до 4 клас, които бяха превърнати в проверяващи държанието на своите родители с самодейността " Спазваме разпоредбите дружно ".

Началникът на бранш " Пътна полиция " – гл. контрольор Петко Камбуров обърна внимание на огледите, които са осъществени на пътната маркировка и отвесната сигнализация на пътната мрежа още в края на предходната образователна година, и взетото отношение от страна на полицейските чиновници. Той не пропусна да спомене непрекъснатия продан на информация за ученическите екскурзии и транспорти, както и наложителните инспекции на водачите, транспортните средства и документите по тяхното осъществяване.

В първия образователен ден – 17 септември децата ще влязат още веднъж в класните стаи. Това поставя началото на нов стадий от работата на " Пътна полиция ", която до момента пази техния живот по време на ваканцията. " Децата потеглят на учебно заведение! Да ги пазим на пътя! " е не просто апел, а задача! Убедени сме, че взаимните ни старания ще имат своя резултат и ще спомогнат за възстановяване на ситуацията по сигурност на придвижването. А персоналният образец е в основата на триумфа в това начинание!

През идната седмица на територията на Варна, паралелно с останалите действия по пътна сигурност,  ще се осъществя профилирана полицейска операция под наслов " Безопасно държание на пешеходните  пътеки ". Тя ще бъде ориентирана към всички участници в придвижването на пътя и държанието им на пешеходните пътеки. Операцията има за цел с изключение на на водачите на МПС, да подсети и на пешеходците за техните отговорности и отговорности на пътя, както и това, че със своето вярно държание могат да допринесат за сигурността на придвижването по пътищата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР